VERNE & CLET

De VERNE & CLET-MERMET Group is een bekende  op het gebied van shirt- en blousestof.

Een halve eeuw van weven en serveren van veeleisende klanten heeft ons ertoe gebracht zich aan te passen aan veranderende eisen. Door onze knowhow en vaardigheden te combineren met de professionaliteit van Mermet, als de specialist van fashonable kleding, kunnen we ons nu uitbreiden tot een grootschalige internationale groep, de leider in zijn Europese markt, die meer dan 50% van zijn omzet internationaal behaalt.


GERECYCLED POLYESTER "New Life".

Dit is een ambitieus project; Het unieke, complete en gecertificeerde systeem maakt gebruik van polyester-garens die zijn verkregen uit petflessen, gerecycled en omgezet in polymeer via een mechanisch en chemisch proces. Toepassingen :

  • mode
  • sportkleding
  • technische kleding
  • werkkleding
  • medische kleding
  • textiel voor ongevallenpreventie

SEAQUAL ™

VERNE & CLET uit Frankrijk is een begrip op het gebied van shirt- en blousestoffen en verbreedt het aanbod van hun stoffen met gerecyclede grondstoffen verder met SEAQUAL ™. Voor de productie van Seaqual-polymeren wordt kunststofafval uit de oceaandieptes opgehaald, schoongemaakt en gesorteerd. Vervolgens upcycled tot polymeren, om te worden gesponnen tot gerecyclede polyester vezels van topkwaliteit. De polymeren hebben praktisch dezelfde fysische eigenschappen als nieuw polyester.

Op het programma: een hele reeks stoffen die spelen op de zachtheid en de ecologie, de SEAQUAL ™ -vezel mengen met biologische katoen: een weefsel en een twill van 135 en 140 g / m2 in 48% biologisch katoen en 52% SEAQUAL ™; een Oxford van 120 g / m2 in 63% organisch katoen en 37% SEAQUAL ™; een schering en inslag in 47% katoen en 53% SEAQUAL ™; ruitjersey in 59% organisch katoen en 41% SEAQUAL ™. Het bedrijf richtte zich ook op zijdeachtige effecten met een weefsel en een twill van 135 en 140 g / m2 in een mengsel van 48% Tencel® en 52% SEAQUAL ™.

“Seaqual” is DE nieuwe grondstof : "Upcycled Marine Plastic" .  

 

Tevens interessante nieuwe kwaliteiten in 37.5 technology.  

 

 

COOLMAX® MATERIAAL

Stof unieke high-tech. Het is speciaal ontwikkeld om gebruikers droog te houden en maximaal comfort te bieden in alle situaties. COOLMAX ® -weefsels zijn gemaakt van een polyester vezel van ADVANSA's breed oppervlak tot zeer bestudeerde eigenschappen: de vezel heeft 4 of 6 kanalen en vormt een zeer efficiënt transportsysteem dat de overdracht van vocht van de huid naar de buitenkant garandeert. COOLMAX ® droogt dan sneller dan veel andere weefsels en werkt direct op de lichaamstemperatuurregulatie.

 

FUTURA BAMBOO®-MATERIAAL

Vezel 100% opmerkelijke natuurlijke technische eigenschappen. Perfect biologisch, deze vezel wordt direct gewonnen uit bamboestammen en bevat geen chemische toevoegingen. Antibacterieel, anti-transpirerend, FUTURA BAMBOO ® heeft vele kwaliteiten die ook te vergelijken zijn met de Silk vanwege zijn briljante werking als het katoen voor comfort. Deze resoluut moderne en milieuvriendelijke vezel geeft de textiel een gevallen perfect.

 

 

Gebruik van milieuvriendelijke grondstoffen GOTS gecertificeerd biologisch katoen en eerlijk gecertificeerd

 

VERNE ET CLET :

 

FLO CERT gecertificeerd gerecycled polyester GRS

 

Behandeling van verven en primers zonder vervuiling dankzij onze biologische afvalwaterzuivering

 

Gerecycleerd in meststoffen van de landbouw

 

Selectief sorteren van afval gedurende de hele productiecyclus

Zoek actieve reductie van CO2-emissies in het energieverbruik van industriële processen

 

Certificering OEKO-TEX standaard 100 voor de gehele productieketen

Voldoet aan de REACH-verordening

 


 

tel. +31 (0) 6 53443020

e-mail : info@derooagenturen.nl

website : www.derooagenturen.nl

 

Kamer van Koophandel/Chamber of Commerce : 08068032

BTW nr/VAT no. :  NL001259424B95